Жінок Харківщини навчали самореалізації, самодопомозі, та як залучати гранти на свої ідеї

З 28 листопада по 2 грудня 2023 року у місті Первомайський відбувся навчальний інтенсив «Розбудова & Спроможність», за підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF.

Більше сотні учасниць, активних мешканок малих громад, представниць громадських організацій, благодійних фондів, волонтерських ініціатив, соціальних працівниць, жінок-підприємниць Харківської області, та зокрема Первомайської громади, відвідали тижневе безоплатне навчання.
Тренінги для громадського сектору спрямовані на посилення спроможності та розбудови місцевих організацій громадянського суспільства, залучення додаткового фінансування на реалізацію своїх ідей через написання, управління та реалізацію грантових проєктів, для посилення власних компетенцій, ефективної допомоги населенню та подолання наслідків війни. Надалі учасниці отримають консультаційний та менторський супровід своїх проєктів від команди експертів.

 Для представниць Харківщини відбулося навчання для перезавантаження свого життя та творення власного майбутнього. Від тренерів учасниці отримали практичні рекомендації для самореалізації жінки як лідерки, підприємниці, відкриття власної справи, для розвитку лідерських якостей та якісного партнерства, практичні поради та інструменти із самозахисту та самодопомоги від гендерно зумовленого та домашнього насильства, консультаційну та психологічну підтримку.

«Для себе я зробила висновок, що потрібно не боятися, а шукати людей однодумців, брати участь у тренінгах, форумах, конференціях. Де відбувається цінний обмін досвідом, народжуються нові ідеї, з'являються нові знайомі, які в майбутньому можуть стати цікавими спільними ініціативами у наших громадах», - відгук від однієї з учасниць.



Навчальний інтенсив «Розбудова & Спроможність» відбувся у межах проєкту «Створення міжрегіонального хабу підтримки жіночих ініціатив для допомоги незахищеним верствам населення у північно-східних областях України». Організаторами навчання є громадська організація «Джерело надії України», громадська організація «Агенція сталого розвитку міста» та благодійна організація «Благодійний фонд «Хай Тех», які спільно допомагають постраждалому населенню у прикордонних регіонах та територіях, наближених до лінії фронту.

Наступного року на Харківщині планується продовження проєкту, а саме: відкриття мережевого хабу «Простір Підтримки та Ініціатив» у місті Первомайський, що функціонуватиме в Палаці Культури, для допомоги та підтримки вразливих верств населення. Слідкуйте за реалізацією проєкту на офіційних сторінках організаторів у соціальній мережі Facebook, та долучайтеся!

Довідково:

Проєкт «Створення міжрегіонального хабу підтримки жіночих ініціатив для допомоги незахищеним верствам населення у північно-східних областях України» реалізує ГО «Джерело надії України» у партнерстві з ГО «Агенція сталого розвитку міста» та БО «Благодійний фонд «Хай Тех», за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF.
Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству ГО «Джерело надії України» (м.Вінниця), ГО «Агенція сталого розвитку міста» (м.Рівне), БО БФ «Хай Тех» (м.Суми) на національному рівні.