Триває процес створення Простору інтеграції ВПО на Рівненщині

✨ Простір інтеграції створюється для переселенців та постраждалих внаслідок війни, які приїхали на Рівненщину з інших регіонів, щоб швидко допомогти та зручно адаптуватися. Це буде єдина рецепція - хаб з багатофункціональними сервісами в одному місці, де громадяни зможуть отримати юридичні та психологічні консультації, соціальну чи гуманітарну допомогу, професійні поради з питань пошуку роботи і працевлаштування, релокації бізнесу чи відкриття власної справи, консультації з інших питань.

???? Сьогодні у приміщенні за адресою м.Рівне, вул. Словацького, 3а ведуться ремонтні роботи, а відкриття Простору інтеграції для ВПО заплановане на осінь 2023 року. Площа будівлі, у якій буде зроблено ремонт –300 м2. Вартість робіт – 5,8 мільйонів гривень. Гроші виділив Гуманітарний фонд для України / UHF.

???? Простір стане місцем співпраці та взаємодії місцевих громадських організацій, волонтерів та влади. Це буде хаб, який зможуть використовувати громадські організації для своєї гуманітарної роботи. Також передбачена можливість проживання до 2 діб за нагальної потреби.

????Нагадаємо, проєкт «Створення рецепції евакуації з багатофункціональними сервісами» реалізує БО «100% життя» - Мережа ЛЖВ та суб-партнер ГО Агенція сталого розвитку міста у партнерстві з Рівненська обласна державна адміністрація, Кластером з питань управління та координації місцями компактного проживання внутрішньо переміщених осіб (СССМ Кластер), за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF.

????Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству БО Мережа 100 відсотків життя Рівне, ГО Агенція сталого розвитку міста, ГО Центр Інтеграції, Громадянська мережа ОПОРА / Рівне та ГУ Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області

Управління ООН з координації гуманітарних справ / OCHA Ukraine