Чому ми стаємо на захист вікових дерев?

 

???? Вікові дерева — це дерева, які мають біологічну, культурну або естетичну цінність зважаючи на їх значний вік (від 100 років), а також розміри або стан. Всі вікові дерева являють величезний інтерес, адже кожне таке дерево є свідком минулого та реліктом. Кожне дерево має свою історію та відіграє важливу роль у структурі та історії міста.

???? У Рівному вікові дерева крайні роки досліджував Екологічний центр ПДМ та його вихованці. Завдяки волонтерській діяльності пані Варвара Рискова

та Kyrochenko Irina було віднайдено та замірено більше 70 дерев по місту Рівне. А ви знаєте, що ми маємо липи, в'язи, клени, ясени, дуби, вік яких 100, 200 і навіть 400 років?! ????

???? Вікові та меморіальні дерева в силу своїх історичних, біологічних, наукових, патріотичних, естетичних, символічних, духовних, внутрішніх цінностей мають бути захищені державою, відповідно до Закону України «Про природно-заповідний фонд України», і уважатися ботанічними пам'ятками природи. І саме це є однією з цілей нашого проєкту Місто шумить інакше.

А ти зустрічав_ла вікові дерева у Рівному?

Проєкт відбувається за фінансової підтримки Український культурний фонд та реалізовується командами ГО Агенція сталого розвитку міста, ГО "Зелена Альтернатива" Сад історій в Рівному

#ЗапідтримкиУКФ #створюємоможливості #містошумитьінакше