"Простір Інтеграції" відкрито у Рівному

У Рівному відкрито Простір Інтеграції — безбар’єрний хаб комплексної цільової підтримки для вимушено переміщених осіб (ВПО) на Рівненщині. Відсьогодні «Простір Інтеграції» запрацював за адресою м.Рівне. вул.Словацького, 3а.

Рівне стало першим місцем в Україні, де для вимушено переміщених осіб створили спеціальний центр комплексної допомоги ВПО.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення, Рівненська область прийняла у себе понад 88 тис. вимушено переміщених осіб, з яких 50 тис. залишаються проживати у регіоні на невизначений термін.

Цей проєкт є свідченням того, що коли різні рівні влади, громадські організації та міжнародні партнери об'єднують свої зусилля, вони можуть створити стійку підтримку для тих, хто найбільше її потребує. Наша команда ГО Агенція сталого розвитку міста є частиною цих змін.

«Ми, Агенція сталого розвитку міста, працюємо не лише на Рівненщині, а й в деокупованих, прифронтових та прикордонних територіях України. Ми чудово бачимо на скільки є важливою наша підтримка постраждалим. І не залежно, якого виду ця допомога: продукти харчування, соціальна допомога, психологічна чи допомога у відновленні власного житла та життя. Люди потребують підтримки у соціалізації та адаптації у нових громадах, допомоги в пошуку роботи та нових можливостей. Також багато локальних організацій громадянського суспільства, волонтерських груп та ініціатив прагнуть бути корисними в реагуванні на гуманітарні виклики, і ставати більш спроможними та ефективними. Тож «Простір інтеграції» стане своєрідним майданчиком багатосекторальної допомоги населенню, взаємодії та розбудови спроможності громадянського суспільства», зазначає Olena Khmelnyk, голова правління ГО «Агенція сталого розвитку міста».

Простір Інтеграції вже сьогодні надає різнопланову цільову допомогу: інформаційна підтримка, консультації, направлення до профільних служб, гуманітарна допомога тощо. На місці працюють представники ГУ Національної соціальної сервісної служби, у яких можна отримати консультацію або направлення до місць компактного проживання чи громадських організацій, які надають іншу допомогу. Крім того, тут можна отримати направлення на безоплатні послуги юристів, медичну та психологічну допомогу, зокрема індивідуальні та групові заняття з психологом, тренінги особистого зростання тощо.

 Простір Інтеграції сприятиме професійній реалізації вимушено переміщених осіб. Тут можна буде отримати допомогу з працевлаштування, професійного навчання та перекваліфікації ВПО, які працюють віддалено.

 Простір Інтеграції надалі тісно співпрацюватиме з громадськими організаціями, благодійними фондами, волонтерськими ініціативами, сприятиме розбудові та спроможності локальних організацій у Рівненській області, що працюють у напрямку гуманітарного реагування. На території Простору відкрито також коворкінг та конференц-зали для проведення заходів.

 Більше інформації про Простір Інтеграції, розклад роботи та контактні дані доступні на сайті: integrationspace.org.ua.

 Проєкт «Створення рецепції евакуації з багатофункціональними сервісами» реалізує БО «100% життя» - Мережа ЛЖВ та суб-партнер ГО Агенція сталого розвитку міста у партнерстві з Рівненська обласна державна адміністрація та Кластером з питань управління та координації місцями компактного проживання внутрішньо переміщених осіб (СССМ Кластер), за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF.

 Проєкт реалізується завдяки стратегічному партнерству БО Мережа 100 відсотків життя Рівне, ГО Агенція сталого розвитку міста, ГО Центр Інтеграції, РОО ВГО Громадянська мережа ОПОРА / Рівне та ГУ Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області.

Управління ООН з координації гуманітарних справ / OCHA Ukraine