Написання дитячої книги "Місто шумить інакше"

Однією з цілей проєкту Місто шумить інакше є написання та ілюстрування дитячої книги на еко тематику. Написанням історій займаються Оля Корсюк та Інна Мулявка, а ілюстрації малює 14-літня Ксеня Кузьмінець.

???? Взяли коментар у однієї з авторок історії, Олі Корсюк:

"Процес написання книги - це багато невидимих процесів. Одна справа писати текст, який виривається із тебе на волю, і зовсім інша - писати текст, навантажений навчально-виховною місією, обмежений кількістю сторінок, адаптований під вікову категорію дітей, значна частина яких ледве читає по складам. А ще - це пошук серед видавців, ілюстраторів, та експертні консультації на тему довкілля та його охорони. Важливо уникати тиску на почуття провини, гендерних, соціальних та інших перекосів, які посилюють стереотипність. Водночас, подаючи корисну інформацію для загального розвитку дитини та її оточення - батьків, друзів, рідних, вчителів...- не хочеться займатися моралізаторством. Ілюстрації нам робить дівчинка Ксеня. Залучення дитини до створення дитячої книги є важливим для нас моментом і, водночас, певною складністю через відсутність видавничого та творчого досвіду у нашої команди та художниці. Ще в роботі із дитиною і підходити потрібно по особливому - тонко. Обмежений бюджет та тісні часові рамки додають стресу - але все це - перш за все, новий цікавий досвід".

 Для 14-літня ілюстраторка Ксеня Кузьмінець книга є першим масштабним замовленням, а команда проєкту вболіває, щоб все вийшло!

ПРОЧИТАТИ КНИГУ

Проєкт відбувається за фінансової підтримки Український культурний фонд та реалізовується командами ГО Агенція сталого розвитку міста , ГО "Зелена Альтернатива" Сад історій в Рівному 
#ЗапідтримкиУКФ #створюємоможливості #містошумитьінакше.