На Сумщині жінок навчали лідерству та як реалізувати власну ідею, де залучити фінансування, та як не стати постраждалою від насильства

 

У місті Суми відбувся навчальний інтенсив «Розбудова & Спроможність» - серія навчальних тренінгів з метою підтримати тих, хто хоче зростати, навчатися перетворювати свої ідеї у проєкти, писати ґрантові заявки, залучати фінансування на реалізацію своїх ідей для громади, якісно комунікувати та шукати партнерів. Також говорили про захист жінок, та як не стати постраждалими будь-якого прояву насильства чи експлуатації.

Півсотні учасниць, представниць громадських організацій, благодійних фондів, волонтерських ініціатив, соціальних працівників, жінок-підприємниць пройшли тижневе навчання, та спільно з тренерами працювали над власними проєктами, викликами в умовах війни, ідеями для втілення у своїх громадах та організаціях.


 

Навчання відбулося у межах проєкту «Створення міжрегіонального хабу підтримки жіночих ініціатив для допомоги незахищеним верствам населення у північно-східних областях України», аби допомогти постраждалим особам внаслідок війни, підтримати їх відновлення. Особлива увага та пріоритет надається вразливим категоріям населення, допомагаємо жінкам та їх родинам, зокрема з деокупованих та прифронтових територій.

Організовували навчання, за підтримки Українського гуманітарного фонду для України / UHF, громадська організація «Джерело надії України», громадська організація «Агенція сталого розвитку міста» та благодійна організація «Благодійний фонд «Хай Тех».


 

 «Для нас важливо сьогодні підтримати людей, що постраждали від війни, об’єднати їх, дати новий подих, новий вектор життя. Метою проєкту є швидке реагування на гуманітарний виклик з яким зіткнулися громади на деокупованих та прифронтових територіях, допомога для вразливих верств населення, зокрема жінок, людей похилого віку, осіб з інвалідністю. Надати їм можливість для повноцінної самореалізації, працевлаштування, інтеграції у суспільство, відновити своє життя в умовах війни. Показати інструменти для самостійного забезпечення своїх родин та організацій. Навчити жінок захищати себе від будь-яких проявів насильства та експлуатації, стати собі опорою. Для нас сьогодні важливо допомагати локальним гуманітарним акторам, посилювати спроможність місцевих організації, волонтерських спільнот, ініціативних груп, які працюють у напрямку подолання гуманітарної кризи та допомагають постраждалим особам внаслідок воєнних дій. Навчити їх втілювати свої ідеї в реальність, залучати додаткове фінансування на проєкти тим самим змінювати свою громаду на краще, бути потужнішими та мати змогу допомагати іншим, - зазначила Олена Хмельник, національна координаторка проєкту.

Повний цикл навчального інтенсиву «Розбудова & Спроможність», що включає 48 тренінгових днів «Жінка в бізнесі. Гранти для бізнесу», «Жіноче лідерство та партнерство», «Комплексне реагування на випадки гендерно зумовленого насильства. Запобігання сексуальній експлуатації та насильству в контексті гуманітарного виклику (GBV/PSEA)», «Жіноча сила: рекомендації із захист від гендерно зумовленого та домашнього насильства», «Написання грантових заявок», «Управління проєктами», відбуватиметься протягом 2023-2024 років у Харківській, Сумській, Чернігівській областях.
Зареєструватися на найближчі тренінги, що відбудуться у місті Ромни (Сумська обл.) з 3 по 5 грудня, можна за посиланням:

https://forms.gle/rXM1jPcCzMY7Hkq8A





Довідково

Проєкт «Створення міжрегіонального хабу підтримки жіночих ініціатив для допомоги незахищеним верствам населення у північно-східних областях України» реалізує ГО «Джерело надії України» у партнерстві з ГО «Агенція сталого розвитку міста» та БО «Благодійний фонд «Хай Тех», за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF.

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству ГО «Джерело надії України» (м.Вінниця), ГО «Агенція сталого розвитку міста» (м.Рівне), БО БФ «Хай Тех» (м.Суми) на національному рівні.