На Рівненщині обрали лауреата мистецької премії імені Федора Гощука

На Рівненщині відбулося перше засідання комітету з присудження обласної премії в галузі народного хорового мистецтва імені Федора Гощука.

«Цього року засновано обласну премію в галузі хорового мистецтва імені Федора Гощука. Ініціатором винагороди є дочка видатного композитора, хорового диригента, педагога та заслуженого працівника культури України – Олеся. Дану премію започатковано для відзначення кращих колективів і митців, які зробили вагомий внесок у популяризацію аматорського мистецтва та збереження національних традицій у галузі мистецтвознавства області», - розповіла начальник управління культури і туризму Любов Романюк.

За її словами, кошти у розмірі 10 тисяч гривень переможцю мистецької премії виплачує родина Федора Гощука. Диплом та знак лауреата – виготовляються за кошти обласного бюджету.

Шляхом голосування члени комітету одноголосно обрали переможницю – Мирославу Воробей (на фото - поцентру). Жінка є солісткою народного аматорського хорового колективу імені Федора Гощука центру дозвілля відділу культури та туризму виконавчого комітету Вараської міської ради.

«Ідея заснування премії виникла давно, але реалізувати її вдалося лише цього року. Це вдалося зробити у рамках реалізації проєкту від Українського культурного фонду, присвяченого пам’яті батька. Дякую за сприяння обласному управлінню культури і туризму. Вважаю, що присудження премії Мирославі Воробей – це об’єктивне рішення. Адже вона, за своєї ініціативи, після смерті батька активно пополяризувала його ім’я. А також, завдяки її активності колектив досі працює, а Мирослава - його душа», - зазначає Олеся Гощук.