#руйнуємоміфи_анедерева

???? Насправді у місті не можна де заманеться посадити дерево, лише у чітко відведених місцях. От уявіть собі, що ви посадили яблуню посеред вулиці Соборна.

???? По-перше, коли обирається місце для висадки, зважають на планування реконструкції цієї вулиці чи пролягання доріг. Можливо, вже заплановано міське озеленення і ваше дерево випадатиме з загальної ландшафтної концепції. Або ж, найближчим часом планується ремонт чи будівництво, тому краще зібрати більше попередньої інформації про локацію.

???? По-друге, ми вже розповідали, що дерево постійно росте і потребує достатньо простору впродовж життя. При виборі локації потрібно звірити наявність підземних та наземних комунікацій, щоб потім воно не руйнувало каналізаційні труби, теплотрасу чи електромережу. Є чіткі норми відстані від комунікацій, проїжджої частини та споруд, які варто враховувати. Інакше у разі ремонту можуть пошкодити і дерево.

???? По-третє, ненайкраща ідея посадити яблуню, фруктове дерево, на міській вулиці. Адже плоди будуть падати на проїжджу частину чи тротуар, а восени - це багато гнилі та мух. Ну, і не варто їсти такі плоди, які виросли під впливом автомобільних викидів. Одним словом: існує чіткий список рослин, які рекомендуються для міського озеленення і характерні саме у нашій місцевості.

???? По-четверте, важливою є правильна висадка з дотриманням усіх вимог при виборі саджанця дерева, глибини ями, дренажної системи, фіксації опорою тощо. А також, звісно, подальший догляд: спостереження, полив, формування крони цього дерева, боротьба з шкідниками чи хворобами.

???? Більш детально процес висадки дерев у місті розписано на сайті громадської ініціативи “Сад історій” - https://treestory.in.ua/.../z85s6meclm-yak-saditi-dereva...

???? Команда Саду співпрацює з міською владою та місцевим бізнесом, сприяє тому, щоб у місті Рівному було більше якісно висаджених та доглянутих дерев, та допоможе вам посадити своє іменне дерево у місті.

Проєкт відбувається за фінансової підтримки Український культурний фонд та реалізовується командами ГО Агенція сталого розвитку міста, ГО "Зелена Альтернатива" Сад історій в Рівному

#ЗапідтримкиУКФ #створюємоможливості #містошумитьінакше