Зміцнення ОГС: Гуманітарні тренінги у Чернігові завершилися новими ідеями та партнерствами

18-го лютого 2024 року у місті Чернігів відбулися тренінги «Гуманітарна спроможність» для представників громадських організацій. Цей п'ятиденний захід був організований спільно з Mercy Corps за підтримки уряду Великої Британії та створив сприятливі умови для розвитку гуманітарних акторів, які надають допомогу постраждалому населенню.
 

До тренінгів були залучені понад 20 учасників із громад Чернігівської області, які розширюють свій гуманітарний вплив у регіоні. Ми в рамках проєкту створили важливі передумови для розвитку сильних та дієвих громадянських ініціатив, здатних реально змінювати на краще гуманітарну ситуацію в області. Завдяки тренінгам учасники розширили знання та навички у галузі написання грантів, виконання гуманітарних стандартів і ефективної протидії насильству.

Учасники отримали не лише теоретичні знання, але й практичні навички, які вони зможуть використовувати у своїй роботі. Надбані знання про гуманітарні стандарти дозволять організаціям більш ефективно взаємодіяти з постраждалим населенням, а розуміння питань гендерної рівності та протидії насильству допоможе зробити їхню діяльність більш вдумливою та орієнтованою на потреби спільнот.

Тренінги стали платформою для обміну досвідом та створення нових партнерств. Учасники мали можливість представити свої проекти та ідеї, знайти спільні точки та запланувати колективні ініціативи. Деякі організації вже висловили бажання співпрацювати у майбутньому та подавати спільні грантові заявки.

Тренінги не лише допомогли учасникам освоїти нові практики та знання, але і створили сприятливий клімат для обміну ідеями та розпочатку нових ініціатив. Гуманітарна криза стає більш керованою завдяки зростанню кваліфікації представників ОГС, а спільна діяльність організацій відкриває нові перспективи для покращення життя постраждалих громад.

 

«Гуманітарна спроможність»: допомагаємо втілювати місії ОГС у реальність!

_______________________

 Довідково

Проєкт «Екстрена допомога вразливим категоріям населення в північно-східних регіонах України» реалізується ГО «Джерело надії України» у партнерстві з Mercy Corps за фінансової підтримки уряду Великої Британії

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству ГО «Джерело надії України» (м.Вінниця), ГО «Агенція сталого розвитку міста» (м.Рівне), БО БФ «Хай Тех» (м.Суми) на національному рівні.


Для отримання детальної інформації щодо участі в заходах просимо звертатися до комунікаційниці проєкту Валерії Ісай, lera.isai25@gmail.com ; щодо партнерства в проєкті - до координаторки проєкту Олени Хмельник olena.khmelnyk@springofhope.org.ua.