Успішно завершилися тренінги з розвитку гуманітарної спроможності ОГС у м.Харків

 

31-го січня 2024 року завершилася п'ятиденна серія освітніх тренінгів «Гуманітарна спроможність», спрямована на підвищення компетентності гуманітарних акторів у написанні грантів, дотриманні гуманітарних стандартів та протидії насильству. Захід відбувся у м. Харків у співпраці з Mercy Corps та за підтримки уряду Великої Британії.

Понад 20 учасників, які є представниками організацій громадянського суспільства, покращили свої знання в різних сферах гуманітарної діяльності та здобули практичні навички з написання грантів.

Дякуємо ГО БФ «Майбутнє будуємо разом», ГО «Світ навколо», ГО «Діловий клуб «Партнер», БФ «Долоньки миру», ГО «КВІТИ ПЕРЕМОГИ», ГО «Ротарі клуб Харків «Нью-Левел", ГО «Промінь України», БФ «Міжнародна довіра, ГО «Наступне покоління 21», БФ «Суверен», БО БФ «Крок в нове життя», ГО РЦР «Громада», що долучилися до освітнього інтенсиву, розвиваєте громади Харківської області та надаєте допомогу тим, хто її потребує!

За ці п’ять днів плідної роботи учасники надихнулися на здійснення змін і масштбування власної діяльності. Ми раді вам допомагати та запалювати всередині вас вогники надії! Це навчання було корисним не лише з точки зору теорії, а ще й з точки зору досвіду, яким поділилися тренерки. Завдяки відгукам учасників і учасників ми впевнені, що краще один раз все зробити власними руками та з супроводом ментора, аніж роками фокусуватися лише на теорії.

Костянтин і Марія Лиганенко, представники ГО «Наступне Покоління 21», зазначають: «Інформація на тренінгу була актуальною та адаптованою під сучасні реалії ОГС. Особливо цінним було навчання з написання грантових заявок, яке допомогло побачити власні сильні та слабкі сторони, змотивувало рухатися вперед і розвивати спроможність своєї організації. Нам сподобалось, що знання, здобуті під час тренінгу, одразу застосовували на практичних завданнях. Завдяки інтенсиву встигли згенерувати нові ідеї для реалізації у власній громаді».

«Я дізналася про гуманітарні стандарти, які буду активно використовувати у своїй  діяльності. Цікаво було отримати інформацію про грантові можливості. Попередньо я мала труднощі з розумінням правильного розподілу бюджету, а заявки писала у загальних рисах, хоча вони потребували деталізації. Я побачила, що можна покращити, щоб залучати більше грантових коштів», — поділилася Лобарєва Анастасія, представниця ГО «Ротарі клуб Харків «Нью-Левел».

Поколодний Олександр, представник БО БФ «Долоньки Миру», після проходження серії тренінгів поділилася власними враженнями: «Поверхнево я був знайомий з тематикою. Але навіть мені тренінг був цікавим і корисним. Тренери дуже глибоко розкрили теми, а на додачу все ілюстрували прикладами з життя, давали відповіді на всі запитання».

«Особисто мені сподобався формат проведення тренінгів, доступність і зрозумілість наданої інформації. Відчувався професіоналізм і бажання тренерів розкрити тему заходу. Цікаві були інтерактиви, які розряджали атмосферу і  сприяли більш позитивному спілкуванню», — таким відгуком поділилася Малявська Юлія, що представляєГО БФ «Майбутнє будуємо разом».

*фото*

Навчання проводилося на безоплатній основі в рамках проєкту «Екстрена допомога вразливим категоріям населення в північно-східних регіонах України», за фінансової підтримки уряду Великої Британії.

 

Усі охочі представники організацій громадянського суспільства ще мають змогу долучитися до тренінгів у м.Чернігові та м.Суми. Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/vLpuAtMkwDVFcsEq6 

 

«Гуманітарна спроможність»: допомагаємо ОГС розвивати громади і надавати допомогу вразливим категоріям населення!

_______________________

 Довідково

Проєкт «Екстрена допомога вразливим категоріям населення в північно-східних регіонах України» реалізується ГО «Джерело надії України» у партнерстві з Mercy Corps за фінансової підтримки уряду Великої Британії

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству ГО «Джерело надії України» (м.Вінниця), ГО «Агенція сталого розвитку міста» (м.Рівне), БО БФ «Хай Тех» (м.Суми) на національному рівні.

 

Для отримання детальної інформації щодо участі в заходах просимо звертатися до комунікаційниці проєкту Валерії Ісай, lera.isai25@gmail.com ; щодо партнерства в проєкті - до координаторки проєкту Олени Хмельник olena.khmelnyk@springofhope.org.ua.