У м.Прилуки завершилася серія тренінгів «Гуманітарна спроможність» для представників і представниць ОГС

21-го січня 2024 року добіг кінця п'ятиденний цикл освітніх тренінгів для гуманітарних акторів з написання грантів, стандартів у гуманітарному реагуванні та протидії насильству. Заходи проводився у партнерстві з Mercy Corps за фінансової підтримки уряду Великої Британії.

Понад 20 учасників з громадських організацій, волонтерських та соціальних ініціатив Чернігівської області підвищили свої знання та навички під час тренінгів у м.Прилуки. Серед учасників були представники громадських організацій «Центр громадських ініціатив «Разом краще», «Ладан-СТАРТ», «Правозахист ЗОР», «Млин часу», «Волонтерський щит 4.5.0», «Стремління до нового», благодійної організації «Мистецькі барви», Прилуцької МРО Товариства Червоного Хреста України, молодіжного простору «DUMKA», а також місцеві активісти та діячі.

 

Під час тренінгів учасники та учасниці дізналися, як писати грантові заявки, щоб залучити фінансування для ОГС, як реалізовувати 9 зобов’язань, передбачених гуманітарними стандартами, як працювати з особами, що постраждали від насильства, як налагоджувати комунікацію задля міжсекторальної співпраці.

 

 

Вікторія Лемещенко, зазначила: «Ці тренінги дуже корисні для новостворених організацій. Мені важливо було навчитися писати грантові заявки, щоб масштабувати діяльність своєї молодої громадської організації. Навчання надихнуло мене втілювати ідеї в життя, щоб сприяти збереженню матеріальної та нематеріальної культурної спадщини. Я вже встигла вибудувати власну робочу систему, тож сподіваюсь у найближчому майбутньому залучити перший у своєму житті грант».

«П'ятиденна серія тренінгів допомогла розширити мою базу знань. Особливо корисною була інформація по роботі з проєктами, а саме планування, управління і бюджетування. Ці освітні заходи допомагають розкритися, пропрацювати складні та чутливі теми, а також наштовхують на пошук вирішення соціальних проблем сьогодення», — поділилася Марина Паянок.

Ольга Гігера поділилася власними враженнями: «Я доєдналася до тренінгів не лише, тому що хотіла отримати нові знання, а й з метою набуття практичних навичок. Мені було цікаво, як виглядають заявки, які перемагають у грантових конкурсах. Найголовнішим моїм здобутком стало розуміння того, що для досягнення результатів потрібна система, пропрацьовані деталі, залучення комунікаційних каналів».

«Найактуальнішими та корисними були практичні вправи, за допомогою яких  фіксувався весь теоретичний матеріал. Вважаю, що для подібних тренінгів практика — це основний інструмент для досягнення результату», — зазначила Інна Крило.

 

 

 

Навчання проводилось на безоплатній основі в рамках проєкту «Екстрена допомога вразливим категоріям населення в північно-східних регіонах України», за фінансової підтримки уряду Великої Британії.

 

Наступні тренінги для представників і представниць ОГС відбудуться у Харкові, Чернігові та Сумах. Детальніше у реєстраційній формі: https://forms.gle/vLpuAtMkwDVFcsEq6 

 

«Гуманітарна спроможність»: ділимося знаннями та допомагаємо ОГС використовувати їх на практиці!

_______________________

 Довідково

Проєкт «Екстрена допомога вразливим категоріям населення в північно-східних регіонах України» реалізується ГО «Джерело надії України» у партнерстві з Mercy Corps за фінансової підтримки уряду Великої Британії

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству ГО «Джерело надії України» (м.Вінниця), ГО «Агенція сталого розвитку міста» (м.Рівне), БО БФ «Хай Тех» (м.Суми) на національному рівні.

 

Для отримання детальної інформації щодо участі в заходах просимо звертатися до комунікаційниці проєкту Валерії Ісай, lera.isai25@gmail.com ; щодо партнерства в проєкті - до координаторки проєкту Олени Хмельник olena.khmelnyk@springofhope.org.ua.