У місті Харків жінок і чоловіків різного віку і статусу навчають протидіяти насильству

20-го лютого 2024 року у місті Харків розпочалася серія навчальних інтенсивів «Розбудова & Спроможність», за підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF.

Найближчими днями активні мешканки Харкова і найближчих громад, представниці громадського сектору, а також самозайняті особи та студентки планують відвідати безоплатне навчання у Харкові, щоб навчитися ідентифікувати, попереджувати та захищати себе від проявів насильства.



Організатори серії тренінгів, а саме ГО «Джерело надії України», ГО «Агенція сталого розвитку міста» та БО БФ «Хай Тех», прагнуть надати знання та інструменти для попередження, самодопомоги та самозахисту.


«В умовах війни жінки дедалі частіше стикаються з проблемою насильства та експлуатації. Адже саме вони тримають на своїх плечах тягар догляду за родиною, пошуку засобів до існування та підтримки громад. Щоб допомогти жінкам відновити впевненість у собі та навчити захищатися, ми запустили низку тренінгів із протидії насильству. Кожна учасниця зможе відчути себе частиною потужної спільноти однодумців. Бо тільки разом ми здатні подолати виклики, побудувати справді безпечне суспільство та надихнути інших жінок сказати "ні" насильству», - зазначила Олена Хмельник, національна координаторка проєкту.


Навчання відбулося у межах проєкту «Створення міжрегіонального хабу підтримки жіночих ініціатив для допомоги незахищеним верствам населення у північно-східних областях України», за підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF.

«Розбудова & Спроможність»: протидіємо гендерно зумовленому і домашньому насильству разом!


Довідково:

Проєкт «Створення міжрегіонального хабу підтримки жіночих ініціатив для допомоги незахищеним верствам населення у північно-східних областях України» реалізує ГО «Джерело надії України» у партнерстві з ГО «Агенція сталого розвитку міста» та БО «Благодійний фонд «Хай Тех», за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF.

 

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству ГО «Джерело надії України» (м.Вінниця), ГО «Агенція сталого розвитку міста» (м.Рівне), БО БФ «Хай Тех» (м.Суми) на національному рівні.
 

Для отримання детальної інформації щодо участі в заходах просимо звертатися до комунікаційниці проєкту Валерії Ісай, lera.isai25@gmail.com; щодо партнерства в проєкті - до координаторки проєкту Олени Хмельник olena.khmelnyk@springofhope.org.ua.