У м.Харків розпочалася серія тренінгів «Гуманітарна спроможність» для представників і представниць організацій громадянського суспільства

27-го січня 2024 року представники громадських організацій долучилися до освітнього інтенсиву, щоб дізнатися про мінімальні гуманітарні стандарти у роботі з вразливими категоріями населення, методи попередження і протидії гендендерно зумовленому і домашньому насильству, торгівлі людьми та екплуатації, мистецтво написання грантових заявок. Тренінги проводяться у партнерстві з Mercy Corps за фінансової підтримки уряду Великої Британії.

До серії тренінгів «Гуманітарна спроможність» у м.Харків долучилося понад 20 досвідчених гуманітарних акторів. Всі вони є діючими представниками організацій громадянського суспільства, які здійснюють гуманітарне реагування у Харківській області.

Учасники тренінгів долучилися до серії тренінгів, щоб отримати нові знання, розширити експертизу, поділитися власним досвідом, познайомитися з колегами та побудувати нові партнерські зв’язки.

Протягом 5 днів представники громадського сектору планують опанувати мистецтво написання грантів, вдосконалити власне розуміння 9 зобов’язань, передбачених гуманітарними стандартами та покращити механізми екстреного та гуманітарного реагування у межах діяльності ОГС.

«Ми раді створювати умови для розвитку спроможностей організацій громадянського суспільства. Учасники наших тренінгів, безумовно, дуже досвідчені та професійні. Ми прагнемо допомогти їм масштабувати свою діяльність, залучати грантові кошти задля допомоги вразливим категоріям населення. Кожний із них змінює життя мешканців Харківщини, створює умови для життя та дає надію на щасливе майбутнє», - зазначає Олена Хмельник, національна координаторка проєкту.


Наступні тренінги для представників і представниць ОГС відбудуться у Чернігові та Сумах. Нагадуємо, що ви ще маєте можливість долучитися до серії освітніх заходів. Реєструйтеся за посиланням: https://forms.gle/vLpuAtMkwDVFcsEq6  . 

 

«Гуманітарна спроможність»: допомагаємо розвинути вашу організацію громадянського суспільства!

_______________________

 Довідково

Проєкт «Екстрена допомога вразливим категоріям населення в північно-східних регіонах України» реалізується ГО «Джерело надії України» у партнерстві з Mercy Corps за фінансової підтримки уряду Великої Британії

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству ГО «Джерело надії України» (м.Вінниця), ГО «Агенція сталого розвитку міста» (м.Рівне), БО БФ «Хай Тех» (м.Суми) на національному рівні.


Для отримання детальної інформації щодо участі в заходах просимо звертатися до комунікаційниці проєкту Валерії Ісай, lera.isai25@gmail.com ; щодо партнерства в проєкті - до координаторки проєкту Олени Хмельник olena.khmelnyk@springofhope.org.ua.