Підвищення рівня кваліфікації організацій громадянського суспільства на гуманітарних тренінгах у м.Суми

У період з 20 по 24 лютого 2024 року у місті Суми успішно завершилися гуманітарні тренінги для представників організацій громадянського суспільства. П'ятиденний інтенсив був проведений з метою розвитку навичок з написання грантових заявок, вдосконалення виконання гуманітарних стандартів, поглиблення знань та розширення інструментарію в галузі протидії насильству.


Навчання та обмін досвідом — запорука успіху громадських і благодійних ініціатив. Саме тому наша команда експертів провела в Сумах серію тренінгів для понад 20 представниць і представників організацій громадянського суспільства. Вони отримали практичні поради щодо написання проєктних заявок, залучення грантових коштів, виконання мінімальних гуманітарних стандартів і протидії проявам насильства. За словами учасників, нові знання сприятимуть ефективній діяльності та наданню допомоги вразливим верствам населення. Саме активна громадськість є рушієм позитивних змін у регіоні. Наша команда готова й надалі ділитися досвідом та сприяти розвитку громадянського суспільства Сумщини.

 

Антоніна Нечаєва, учасниця та представниця ГО «Ресурсний центр», наголосила на важливості тренінгів: «Ці тренінги — не просто збірник теоретичних відомостей. Уся інформація, яку давали спікери, є дуже практичною. Тепер у мене є розуміння, як використати здобуті знання для написання грантових заявок та реалізації проєктів».

Наші тренінги варті уваги представників організацій громадянського суспільства, адже вони наповнені особистим досвідом лекторів, практичними вправами та роботою в групах, що сприяє нетворкінгу і співпраці в регіоні.

 Ольга Цигикал, представниця ГО «Оберіг майбутнього», поділилася враженнями: «Мені дуже сподобалося, що навчання є різноматнітним. Ми відвідали тренінги не лише з написання грантових заявок, а ще з гендерної рівності, протидії проявам насильства та дотримання гуманітарних стандартів. Кожна тема задовольнила мої запити та поглибила мою експертність»

Наталія Горобець, представниця ГО «Інноваційні соціальні рішення», підкреслив важливість таких тренінгів: «Ця серія тренінгів запам’яталася мені найбільше саме завдяки розбору практичних кейсів. У лекціях не було води, бо кожна теза тренерок була підтверджена реальними прикладами».

 

«Гуманітарна спроможність»: підтримуємо організації громадянського суспільства та допомагаємо їм покращувати власну діяльність!

_______________________

 Довідково

Проєкт «Екстрена допомога вразливим категоріям населення в північно-східних регіонах України» реалізується ГО «Джерело надії України» у партнерстві з Mercy Corps за фінансової підтримки уряду Великої Британії

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству ГО «Джерело надії України» (м.Вінниця), ГО «Агенція сталого розвитку міста» (м.Рівне), БО БФ «Хай Тех» (м.Суми) на національному рівні.


Для отримання детальної інформації щодо участі в заходах просимо звертатися до комунікаційниці проєкту Валерії Ісай, lera.isai25@gmail.com ; щодо партнерства в проєкті - до координаторки проєкту Олени Хмельник olena.khmelnyk@springofhope.org.ua.