Освітній інтенсив для організацій громадянського суспільства: гуманітарне реагування у м. Суми

Суми — місто з великим потенціалом для розвитку громадянського суспільства. Саме тут 20 лютого 2024 року стартувала серія освітніх тренінгів, спрямованих на посилення спроможностей місцевих громадських і благодійних організацій. П'ятиденний захід, організований у партнерстві Mercy Corps і за фінансової підтримки уряду Великої Британії, дасть можливість учасницям і учасникам удосконалити навички написання проектних заявок, дотримання принципів гуманітарного реагування та запобігання насильству. Продовжуємо системну роботу з розбудови потенціалу громадянського суспільства Сумщини. Попереду - нові можливості для навчання та реалізації ініціатив, спрямованих на позитивні зміни у регіоні.

Понад 20 учасників із числа представників організацій громадянського суспільства Сумської області беруть участь у тренінгах, щоб удосконалювати і розвивати гуманітарні проєкти.

 

Протягом наступних п’яти днів тренерки поділяться відповідями на питання учасників:

  • Як залучати грантові кошти на реалізацію проєктів?

  • Яких гуманітарних стандартів мають дотримуватися працівники організацій громадянського суспільства?

  • Як визначити нагальні проблеми та де знайти відповідні грантові конкурси?

«Сильне громадянське суспільство — запорука успішного розвитку держави. Саме тому наша команда приділяє так багато уваги навчанню та розвитку спроможностей гуманітарних акторів. Освітні тренінги — чудова можливість для обміну досвідом, набуття нових знань та навичок. Разом ми зможемо зробити ще більше для розбудови громадянського суспільства та покращення життя людей по всій Україні», — зазначає Олена Хмельник, національна координаторка проєкту.

«Гуманітарна Спроможність»: об'єднуємо зусилля для навчання та підтримки представників громадянського сектору. Разом ми зможемо зробити більше!

 

_______________________

 Довідково

Проєкт «Екстрена допомога вразливим категоріям населення в північно-східних регіонах України» реалізується ГО «Джерело надії України» у партнерстві з Mercy Corps за фінансової підтримки уряду Великої Британії

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству ГО «Джерело надії України» (м.Вінниця), ГО «Агенція сталого розвитку міста» (м.Рівне), БО БФ «Хай Тех» (м.Суми) на національному рівні.


Для отримання детальної інформації щодо участі в заходах просимо звертатися до комунікаційниці проєкту Валерії Ісай, lera.isai25@gmail.com ; щодо партнерства в проєкті - до координаторки проєкту Олени Хмельник olena.khmelnyk@springofhope.org.ua.