Нові «Простори Підтримки та Ініціатив» — безпечні інклюзивні осередки допомоги та розвитку для громад

Літня пора принесла довгоочікувані зміни для Сумщини та Харківщини. Саме тут, у містах Ромни та Первомайський, за підтримки Гуманітарного фонду для України розпочали свою діяльність перші «Простори Підтримки та Ініціатив».

Ці хаби стали справжніми просторами допомоги та підтримки для найбільш вразливих верств населення, постраждалих внаслідок війни. Вони об'єднали представників громадського сектору для спільної роботи на благо місцевих громад. Також на їх території встановлено водоочисні споруди, які забезпечують доступ до чистої питної води.

 

На урочистому відкритті 12 червня у Ромнах та 13 червня у Первомайському запрацювали сучасні коворкінг-простори з безбар'єрним доступом та усіма зручностями для проведення різноманітних заходів, тренінгів, майстер-класів. Хаби стали відкритою платформою для налагодження контактів, обміну ідеями та розвитку локальних ініціатив учасників з регіонів.

 

«Мета просторів — об'єднати активних мешканців, небайдужих до покращення ситуації у своїх громадах. Тут кожен, незалежно від можливостей, може реалізувати свій потенціал: долучитися до волонтерства, пройти програми перекваліфікації, зміцнити психологічну стійкість чи розпочати власну справу,» - наголошує Олена Хмельник, координаторка проєкту.

 

Двері «Просторів Підтримки та Ініціатив» відчинені для всіх охочих скористатися можливостями, які вони надають. Спеціальні консультаційні зони забезпечать індивідуальну підтримку та допомогу фахівців для тих, хто її потребує.

 

Відкриття «Просторів Підтримки та Ініціатив» у Ромнах та Первомайському — це унікальна нагода для згуртування мешканців, формування нових зв'язків та відчуття єдності заради спільної мети. Незабаром розкажемо вам про наступний хаб у м.Прилуки Чернігівської області

 

«Розбудова & Спроможність»: надаємо допомогу і підтримку тим, хто цього потребує!

Довідково:

Проєкт «Створення міжрегіонального хабу підтримки жіночих ініціатив для допомоги незахищеним верствам населення у північно-східних областях України» реалізує ГО «Джерело надії України» у партнерстві з ГО «Агенція сталого розвитку міста» та БО  «Благодійний фонд «Хай Тех», за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF.

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству ГО «Джерело надії України» (м.Вінниця), ГО «Агенція сталого розвитку міста» (м.Рівне), БО БФ «Хай Тех» (м.Суми) на національному рівні.