На Харківщині працює мобільна бригада у рамках проєкту «Екстрена допомога вразливим категоріям населення у північно-східних регіонах України»

 

З грудня 2023-го року мобільна бригада у складі двох психологів, юриста та фахівця з соціальної роботи надають юридичні та психологічні консультації, соціальну допомогу внутрішньо переміщеним особам у Харківській області.
 

Мобільна бригада активно відвідує населені пункти Харківського регіону і працює з людьми, які потребують допомоги і підтримки. Усім охочим надаються юридичні консультації щодо відновлення втрачених документів, складання актів пошкодження майна, кредитів в банках під час воєнного стану. Наші фахівці інформують мешканців громад про програму відновлення та грошові компенсації для ремонту житла. У рамках відвідування громади проводять групові психологічні консультації для дітей і дорослих, а також індивідуальні сесії для бажаючих.

 

Один із виїздів бригади відбувся у с.Нова Водолага, де особи, що постраждали внаслідок бойових дій і перебувають у центрі тимчасового проживання, отримали допомогу. Учасники були зацікавлені у темі відновлення майна, вирішенні юридичних питань та програмах соціальної допомоги. Вони активно брали участь та поширювали інформацію серед своїх знайомих.

«Кожний охочий з числа мешканців громади отримав бажану допомогу і залишився нею задоволений. Наша команда була рада поділитися важливою практичною інформацією, пояснити всі нюанси з юридичної та соціальної точки зору. Найголовнішим нашим досягненням стало те, що люди відчули підтримку та розуміння, опанували техніки самодопомоги та дізналися номери гарячих ліній у разі різних життєвих ситуацій», - зазначає Максим, фахівець із мобільної бригади у Харківській області.


Мобільна бригада буде працювати до 23-го лютого 2024-го року. На майбутніх виїздах команда розширить спектр послуг, що надаються, за рахунок допомоги у написанні запитів до державних структур, поглиблених консультацій з психологічної та соціальної підтримки.

_______________________

 Довідково

Проєкт «Екстрена допомога вразливим категоріям населення в північно-східних регіонах України» реалізується ГО «Джерело надії України» у партнерстві з Mercy Corps за фінансової підтримки уряду Великої Британії

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству ГО «Джерело надії України» (м.Вінниця), ГО «Агенція сталого розвитку міста» (м.Рівне), БО БФ «Хай Тех» (м.Суми) на національному рівні.

 

Для отримання детальної інформації щодо участі в заходах просимо звертатися до комунікаційниці проєкту Валерії Ісай, lera.isai25@gmail.com ; щодо партнерства в проєкті - до координаторки проєкту Олени Хмельник olena.khmelnyk@springofhope.org.ua.