На Харківщині, Чернігівщині та Сумщини активно виконуються ремонтні роботи у мережевих хабах «Простір Підтримки та Ініціатив»

 

У січні 2023-го року ми продовжуємо реалізовувати проєкт та облаштовувати майбутні хаби в громадах, за підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF.

Ми прагнемо підтримати мешканців Чернігівської, Сумської, Харківської областей та їхні ініціативи завдяки створенню мережевих хабів. Ці простори будуть використовуватися задля розвитку спроможностей місцевих організацій та з метою допомоги вразливим верствам населення. Це можливість реалізувати себе, допомогти іншим та покращити добробут власної громади. 

У «Просторах Підтримки та Ініціатив» місцеві гуманітарні актори зможуть надавати допомогу та підтримку мешканцям громад і ВПО. Буде здійснюватися як швидке реагування, так і надання психологічних і юридичних консультацій, соціальних послуг.

Наразі активно ведуться ремонтні роботи всередині хабів, а саме у майбутніх кімнатах для індивідуальних консультацій та коворкінгах.

«Ми знаємо, що у малих громадах є багато людей, готових допомагати. Але головна перешкода — це їхнє незнання, як, де, спільно з ким це можна зробити. Саме тому у м.Первомайський, м.Прилуки і м.Ромни ми створюємо простори, які будуть між собою співпрацювати та залучати всі категорії населення. Наші хаби — це простір для єднання, мережування, підтримки і перезавантаження. Ми підтримуємо і стимулюємо активних людей рости і розвиватися в даних громадах. Також наша команда готова залучати різноманітних спікерів і фахівців, які будуть навчати ініціативні групи, що бажають покращувати добробут місцевого населення», - зазначила Олена Хмельник, національна координаторка проєкту.

У межах проєкту «Створення міжрегіонального хабу підтримки жіночих ініціатив для допомоги незахищеним верствам населення у північно-східних областях України» ми з партнерами надаємо допомогу постраждалим, підтримуючи тих, хто перебуває на деокупованих та прифронтових територіях, чи повернувся додому, створюємо можливості для отримання нових знань та інструментів для саморозвитку та відкриття власної справи, посилюємо інституційну та організаційну спроможності місцевих ОГС, волонтерських груп.

Вже цього року ми плануємо офіційно відкрити мережеві хаби «Простір Підтримки та Ініціатив» та провести освітні інтенсиви «Розбудова & Спроможність». Слідкуйте за реалізацією проєкту на офіційних сторінках організаторів у соціальній мережі Facebook, та долучайтеся!


Довідково:

Проєкт «Створення міжрегіонального хабу підтримки жіночих ініціатив для допомоги незахищеним верствам населення у північно-східних областях України» реалізує ГО «Джерело надії України» у партнерстві з ГО «Агенція сталого розвитку міста» та БО «Благодійний фонд «Хай Тех», за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF.

 

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству ГО «Джерело надії України» (м.Вінниця), ГО «Агенція сталого розвитку міста» (м.Рівне), БО БФ «Хай Тех» (м.Суми) на національному рівні.
 

Для отримання детальної інформації щодо участі в заходах просимо звертатися до комунікаційниці проєкту Валерії Ісай, lera.isai25@gmail.com; щодо партнерства в проєкті - до координаторки проєкту Олени Хмельник olena.khmelnyk@springofhope.org.ua.