У с.Рогань на Харківщині стартував п’ятиденний освітній інтенсив з розбудови організаційної спроможності для гуманітарних акторів

26-го серпня 2024 року на Харківщині 20 представників організацій громадянського суспільства долучилися до серії тренінгів «Гуманітарна спроможність». Навчання  спрямоване на підвищення ефективності діяльності неурядових організацій та волонтерських ініціатив у сфері гуманітарного реагування, розширення їхньої експертності у темах, пов’язаних із протидією насильству, торгівлі людьми та експлуатації. Тренінги проводяться у партнерстві з Mercy Corps за фінансової підтримки уряду Великої Британії.

Сьогодні с.Рогань наповнене мотивацією, ініціативністю та готовністю до змін. І це все завдяки 20 представникам неурядових організацій та волонтерських ініціатив, що зібралися разом, аби підвищити свою професійну майстерність у сфері соціально-гуманітарного реагування.

 

Протягом п’яти днів експерти разом з учасниками глибоко зануряться у наступні теми:

1. Управління проєктами

2. Стратегічний розвиток організацій

3. Протидія гендерно зумовленому та домашньому насильству

4. Протидія торгівлі людьми та запобігання сексуальній експлуатації населення

 

 

Особливу увагу ми приділяємо обміну досвідом між учасниками. Уже в перший день тренінгу представники різних організацій активно ділилися своїми успіхами та викликами у роботі, формуючи мережу взаємопідтримки.

 

«Наша серія тренінгів — це не просто теорія. Це інтенсивне занурення у практичні кейси та інструменти, які учасники зможуть одразу застосувати у своїй роботі. Ми створили цікаву та актуальну освітню програму, щоб представники неурядових організацій та волонтерських ініціатив дійсно змогли розвинути організаційну спроможність власної організації. Наша мета — підвищити професіоналізм наших учасників, які здійснюють гуманітарне реагування на місцях і допомагають на Харківщині тим, хто цього потребує», - зазначає Іванна Гарнюк, регіональна координаторка проєкту.


Наступні тренінги для представників і представниць ОГС відбудуться у Сумах 23-27 вересня. Ви ще маєте можливість долучитися до серії освітніх заходів. Реєструйтеся за посиланням:  https://forms.gle/HxkRAjmqMX4ttYqL7  . 

Ми впенвнені, що ці п’ять навчальних днів пройдуть цікаво та насичено. Стежте за нашими сторінками, щоб дізнатися ключові інстайти з освітнього інтенсиву та враження учасників.

 

«Гуманітарна спроможність»: управляємо проєктами, стратегуємо та долаємо соціальні виклики разом!

_______________________

 Довідково

Проєкт «Екстрена допомога вразливим категоріям населення в північно-східних регіонах України» реалізується ГО «Джерело надії України» у партнерстві з Mercy Corps за фінансової підтримки уряду Великої Британії

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству ГО «Джерело надії України» (м.Вінниця) і ГО «Агенція сталого розвитку міста» (м.Рівне) на національному рівні.