У м.Прилуки стартував освітній інтенсив для представників і представниць ОГС «Гуманітарна спроможність»

17-го січня 2024 року розпочалася серія освітніх тренінгів для представників ОГС про написання грантів, мінімальні стандарти в гуманітарному реагуванні та протидію гендерно зумовленому і домашньому насильству, у партнерстві з Mercy Corps за фінансової підтримки уряду Великої Британії.

Понад 20 представників і представниць організацій громадянського суспільства, волонтерських та соціальних ініціатив Чернігівської області долучилися до тренінгів «Гуманітарна спроможність» у м.Прилуки.

Протягом 5 днів учасниці та учасники тренінгів навчатимуться:

  • писати грантові заявки та залучати кошти від донорів;

  • розробляти комунікаційну кампанію у проєкті;

  • працювати з бюджетами та статтями витрат;

  • реалізовувати 9 зобов’язань, передбачених гуманітарними стандартами;

  • працювати з постраждалами внаслідок насильства особами, здійснювати профілактику, вести випадок та надавати комплексну допомогу;

  • сприяти міжсекторальній співпраці на локальному та регіональному рівнях.

 

«Наша мета — допомогти різним гуманітарним акторам, таким як громадські організації, благодійні фонди, волонтери та ініціативні групи, бути спроможними надавати гуманітарну допомогу вразливим категоріям населення. Ми хочемо навчити учасників і учасниць тренінгів якісніше здійснювати гуманітарне реагування. Окрім того ми розповідаємо людям, як залучати фінансування для своїх проєктів, щоб масштабувати свій вплив і розміри наданої допомоги. Завдяки навчанню організації громадянського суспільства Чернігівщини зрозуміють, як здійснювати свою діяльність не лише на волонтерських засадах, а і завдяки співпраці з донорами. Насправді, може бути складно лише на самому початку, а потім всі представники та представниці ОГС відточують свої навички і починають реалізовувати проєкт за проєктом. Ми хочемо відкрити їм ці можливості та заохотити реалізовувати власні гуманітарні проєкти для населення», - зазначає Олена Хмельник, національна координаторка проєкту.

Серія тренінгів «Гуманітарна спроможність» для ОГС є безоплатним, та відбувається в межах реалізації проєкту «Екстрена допомога вразливим категоріям населення в північно-східних регіонах України», за фінансової підтримки уряду Великої Британії.

Наступні тренінги для представників і представниць ОГС відбудуться у м.Харків, Чернігів і Суми. Запрошуємо до реєстрації усіх охочих: https://forms.gle/vLpuAtMkwDVFcsEq6 . Організатори забезпечують учасників харчуванням та проживанням в готелі (за умови проживання на відстані 50+ км від місця проведення тренінгів).

«Гуманітарна спроможність» — шанс розвинути спроможність вашої ОГС!

_______________________

 Довідково

Проєкт «Екстрена допомога вразливим категоріям населення в північно-східних регіонах України» реалізується ГО «Джерело надії України» у партнерстві з Mercy Corps за фінансової підтримки уряду Великої Британії

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству ГО «Джерело надії України» (м.Вінниця), ГО «Агенція сталого розвитку міста» (м.Рівне), БО БФ «Хай Тех» (м.Суми) на національному рівні.

 

Для отримання детальної інформації щодо участі в заходах просимо звертатися до комунікаційниці проєкту Валерії Ісай, lera.isai25@gmail.com ; щодо партнерства в проєкті - до координаторки проєкту Олени Хмельник olena.khmelnyk@springofhope.org.ua.