Шалена енергія мистецтва у Вараші

 11-12 вересня відбулося подвійне свято у місті Вараш: щорічний фестиваль «EnergyArtFest»  та День міста, яке відвідали 15  000 мешканців та гостей. Проєкт реалізовано у межах партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Українського культурного фонду та  Державного агентства розвитку туризму.

Об'єднавшись разом, команда організаторів ГО «Агенція сталого розвитку міста» та у співпраці з Вараською міською радою, Рівненською ОДА, Рівненською АЕС та групою компаній «Алатир-Інвест» підготували яскраву дводенну мистецьку програму святкування Дня міста Вараш та проведення фестивалю «EnergyArtFest», під гаслом «Мистецтво як панацея».

Відео з фестивалю https://www.youtube.com/watch?v=irurpKCZ8co&t=1s

ДЕНЬ 1 / 11 вересня
Подивитися запис прямої трансляції

Цьогоріч фестиваль відбувався на декількох локаціях міста, та головна сцена була на Майдані Незлежності. Відкриття відбулося під перформанс команди No Name та вітальні слова організаторів та партнерів.



Пізніше на сцені центр вуличних культур No Name продемонстрували хіп-хоп виступи, шоу паркуристів та брейкданс батл. 



Танцювальну естафету фестивалю продовжив колектив сучасного танцю з Рівного: Light Dance Company.



Музичну програму фестивалю наповнили своїми виступами зірка талант-шоу «Голос країни» - лірична Юлія Тимочко (м.Рівне), шаленим роком хлопці з Man-Gust (м.Рівне) та  хедлайнери фестивалю - гурт LATEXFAUNA (м.Київ).




На локації EnergyArtVarash на мікрорайоні Ювілейний відбулося оновлення відкритою  streetart галереї. Художник Степан Карп’юк (м.Рівне) розписав букви ВАРАШ, тандем художників Woluх (м.Вараш) та Olie (м.Львів) створили нову картину на тему атомної енергетики, та провели безкоштовний майстер-клас для всіх охочих.


Біля Палацу культури ім.Лесі Українки стояли два шатра, у яких проводили безкоштовні дитячі майстер-класи та кіноперегляд від Рівненського Кіноклубу медіа просвіти з прав людини Docudays UA.





ДЕНЬ 2 / 12 вересня
Подивитися запис прямої трансляції


Другий день фестивалю розпочали з ранкової йоги від Ірини Ладюк.



 

 У GreenZone відбувся вуличний лекторій, де ми говорили про те, як популяризуються міста, через такі фестивалі та події, людей, цікаві локації, емоційні історії чи екскурсії, смачну їжу та крафтових виробників. Було презентовано три туристичні проєкти: Рівненщина туристична, Кулінарна спадщина Рівненщини: МАЦИК та Бурштинові копальні.

На головній сцені фестивалю відвідувачів заряжали свою творчістю Dj Micik Gonibez та його УКРОТЕКА (м.Рівне) та столичні зірки: україномовний репер ХAC, гурти ADAM та KOZAK SYSTEM. Публіка підспівувала та шаленіла танцями.


 

Офіційні сторінки: 


Подія: https://www.facebook.com/events/811884679470502?active_tab=about

Facebook: https://www.facebook.com/EnergyArtVarash

Instagram:https://www.instagram.com/energy_art_fest_varash/