Розробка концепції Мультикультурного об'єднуючого хабу (МОХ)

Якою має бути міжсекторальна культурна інституція у Рівному?

Продовжуємо реалізацію Стратегія розвитку культури Рівного, та розпочали спільно з командою Агенція економічного розвитку PPV втілення одного зі стратегічних напрямків стратегії, а саме: розробка концепції МОХ (Мультикультурного об’єднавчого хабу). 

У 2022 році за підтримки #EU4Culture у Рівному розроблена стратегія культури до 2030-их років. Розробку стратегії фасилітувала команда експертів Агенція економічного розвитку PPV. Тут можна переглянути документ стратегії: https://culture-rivne.com.ua/about/strategy. Одним зі стратегічних напрямків Стратегії було визначено створення Мультикультурного об'єднуючого хабу (МОХ) у Рівному.

Відбулася перша стратегічна зустріч зі стейкхолдерами культури Рівного. У відвертій розмові з Volodymyr Vorobey озвучили важливе: для чого нам МОХ, які проблеми має вирішувати майбутня інституція, чим має стати для дієвців культури та міста, які напрямки та функції взяти на себе, де розміщуватися та як фінансуватися тощо.

Очевидно, що існує безліч думок та ідей. Просимо і вас залишити свої, аби ми могли врахувати у дослідженні.

Пропонуємо вам опитувальник для збору основних ідей щодо роботи МОХу: https://cutt.ly/survey_hub_concept

Запрошуємо представників культурного сектору, влади, громадськості, бізнесу Рівного взяти участь в опитуванні. Це допоможе нам напрацювати сталі рішення, які будуть відповідати актуальним запитам мешканців Рівного щодо створення нової інституції.

МОХ має стати якірною міжсекторною інституцією Рівного,

✅ середовищем взаємодії, що підтримує культурних менеджерів;

✅ місцем міських резиденцій для кураторів та культурних менеджерів з України та Європи;

✅ інкубатором культурних проєктів, генератором ідей та базою міського культурного фонду;

✅ оператором програм наставництва та менторської підтримки тощо.

Пройти опитування: https://cutt.ly/survey_hub_concept
 

 

Проєкт реалізовується за фінансової підтримки Європейського Союзу. За зміст несе відповідальність лише Управління Культури і туризму ВК Рівненської міської ради та ГО Агенція сталого розвитку міста, і він не відображає позиції Європейського Союзу.