Рівне - Люблін 2023. Культурний обмінний візит

#EU4Culture Lublin - Miasto Kultury

???? Люблін - місто натхнення!

На початку червня частина групи менеджерів та творців культури Рівного відвідала польське місто Люблін, аби більше заглибитися у їхнє культурне середовище та отримати новий досвід для себе. Ця поїздка відбулася у межах проєкту Стратегія розвитку культури Рівного, та завдяки програмі #EU4Сulture в Україні, за фінансової підтримки Європейського Союзу.

⚡ Основною родзинкою мандрівки стало відвідування наймасштабнішого фестивалю Любліна - "Ніч культури" Раз у рік, на різних локаціях міста одночасно відбуваються сотні культурних, мистецьких, освітніх подій на єдину тематику. Цьогоріч це була "Природа у місті". Ми відчули на собі цю атмосферу "живого" нічного міста та як працюють "культурні гачки" (виставки, інсталяції, вистави тощо), які змушують повернути у маленький провулок, чи несподівано для себе взяти участь у вуличному перфомансі. До фестивалю залучені всі культурні інституції та ресторації Любліна, всі колективи, громадські організації та мешканці. Це вражає!

⭕ Також мали зустрічі з представниками Управління культури та Бюро туризму Адміністрації міста Люблін, відвідали Люблінський Центр Культури, Простір інтеграції "Baobab", центр дослідження історії міста "Брама Гродська - Тeатр NN", креативний простір броварні "Brovar Perla", Ансамбль традиційного танцю та пісні "Люблін", Майстерню культури Любліна, Центр зустрічі культур.

❤ З натхненного Любліна стейкхолдери культури Рівного привезли цілу торбу нових ідей, нових форматів, нових знайомств для втілення своєї Стратегія розвитку культури Рівного.

#ПрямуємоРазом #MovingForwardTogether

#майструймо_місто_разом #РівнеКультурне

???????? Створено за фінансової підтримки Європейського Союзу. За зміст несе відповідальність лише Управління Культури і туризму ВК Рівненської міської ради та ГО Агенція сталого розвитку міста, і він не відображає позиції Європейського Союзу.