Гуманітарні тренінги у Сумах: підвищення кваліфікації організацій громадянського суспільства

 

У період з 2 по 6 лютого 2024 року у місті Суми були успішно проведені гуманітарні тренінги для представників організацій громадянського суспільства. Ця п'ятиденна ініціатива була спрямована на покращення навичок у написанні грантів, виконанні гуманітарних стандартів та діяльності в галузі протидії насильству.



Наша команда тренерів і координаторів довела понад 20 учасникам тренінгів, що вони можуть залучати більше коштів, втілювати масштабні гуманітарні проєкти та розширювати свою допомогу вразливим категоріям населення. Ми надали практичні інструменти та поради, засновані на власному досвіді, щоб допомогти розвинути спроможності ОГС Сумської області.

Оксана Сергієнко, учасниця та представниця ГО «Центр розвитку громадських ініціатив «Мрія», наголосила на важливості тренінгів: «Тренінг був цікавий, легкий та інформаційно наповнений. Тренерки розкрили головні "болі", з якими зіштовхуються новостворені організації. Я отримала багато практичних порад, які допоможуть новачкам якісно писати грантові заявки».

Ми залучали учасниць та учасників до роботи в групах, розбору реальних кейсів та майбутньої співпраці. Це навчання дало їм потужним старт для майбутнього розвитку та масштабування. Усі представники громадського сектору бажають охопити якомога більше людей своєю діяльністю та вмотивовані реалізовувати нові проєкти, підвищуючи рівень власних компетенцій.

 Юлія Тараненко, представниця КУ «Центр культури і дозвілля», поділилася враженнями: «Тренерки інтенсив донесли інформацію професійно та якісно. Я зрозуміла структуру написання грантового проєкту і обов'язково втілю свої нові знання в життя найближчим часом!»

Валентина Знаменщикова, представниця ГО «Беригині Лебединщини», підкреслив важливість таких тренінгів: «Написання грантових проєктів — надзвичайно своєчасна і актуальну тематика. Було настільки цікаво, що неможливо передати словами. Сподобався професіоналізм тренерок, цікаві форми подання матеріалу та практичні вправи».

 

Запрошуємо долучитися до майбутніх гуманітарних тренінгів у м.Чернігів 14-18 лютого, у м.Суми 20-24 лютого. Реєструйтеся за посиланням: https://forms.gle/vLpuAtMkwDVFcsEq6 

 

«Гуманітарна спроможність»: ділимося знаннями та допомагаємо ОГС використовувати їх на практиці!

_______________________

 Довідково

Проєкт «Екстрена допомога вразливим категоріям населення в північно-східних регіонах України» реалізується ГО «Джерело надії України» у партнерстві з Mercy Corps за фінансової підтримки уряду Великої Британії

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству ГО «Джерело надії України» (м.Вінниця), ГО «Агенція сталого розвитку міста» (м.Рівне), БО БФ «Хай Тех» (м.Суми) на національному рівні.

 

Для отримання детальної інформації щодо участі в заходах просимо звертатися до комунікаційниці проєкту Валерії Ісай, lera.isai25@gmail.com ; щодо партнерства в проєкті - до координаторки проєкту Олени Хмельник olena.khmelnyk@springofhope.org.ua.